Recept: Fluffy palačinky

5. května 2014 v 12:47 | Iveta Koov
Riccota palačinky - Nejvíce načechrané palačinky, jak to jde.

Riccota + těsto na palačinky = nejnačechranější palačinky, které jste kdy viděli. Matematika nikdy nezněla lépe. J
Myslím, že recept na to, jak připravit těsto na palačinky každý zná a ingredience, které vyžaduje, máme víceméně všichni doma, nicméně uvedu i postup pro vytvoření klasického těsta. Váš jediný úkol tedy může být, přikoupit sýr Riccota.
Ke spestření můžete do těsta přidat nastrouhanou pomerančovou kůru. J
Ingredience pro cca 4 porce:
· ¾ šálku sýru riccota,
· 1/3 šálku krystalového cukru,
· 2 vejce,
· 2 lžičky strouhané pomerančové kůry (1 pomeranč),
· 2/3 šálku hladké mouky,
· 3 lžíce řepkového oleje (olivový, slunečnicový),
· k hotovým palačinkám marmeládu, tvaroh či ovoce dle chuti J
Postup:
1. Ve středně velké míse rozšleháme dohromady: sýr ricotta, cukr, vejce a pomerančovou kůru. Mouka musí být rozšlehaná tak, aby bylo těsto správně husté pro přípravu palačinek.
2. Rozehřejeme řepkový olej ve velké teflonové pánvi na střední oheň. Přidejte zhruba ¼ šálku těsta na pánev pro každou palačinku (olej přilíváme dle potřeby). Smažíme, dokud palačinka nezhnědne, čili necháme ji smažit 4-5 minut na každé straně.
3. Pro odkapání palačinek od oleje, je prokládejte papírovými ubrousky.
4. Podávejte horké, dochucené marmeládou, tvarohem či ovocem.
Dobrou chuť !!!
Přeložila Ivča
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama