Květen 2014

Recept: Fluffy palačinky

5. května 2014 v 12:47 | Iveta Koov
Riccota palačinky - Nejvíce načechrané palačinky, jak to jde.

Riccota + těsto na palačinky = nejnačechranější palačinky, které jste kdy viděli. Matematika nikdy nezněla lépe. J
Myslím, že recept na to, jak připravit těsto na palačinky každý zná a ingredience, které vyžaduje, máme víceméně všichni doma, nicméně uvedu i postup pro vytvoření klasického těsta. Váš jediný úkol tedy může být, přikoupit sýr Riccota.
Ke spestření můžete do těsta přidat nastrouhanou pomerančovou kůru. J
Ingredience pro cca 4 porce:
· ¾ šálku sýru riccota,
· 1/3 šálku krystalového cukru,
· 2 vejce,
· 2 lžičky strouhané pomerančové kůry (1 pomeranč),
· 2/3 šálku hladké mouky,
· 3 lžíce řepkového oleje (olivový, slunečnicový),
· k hotovým palačinkám marmeládu, tvaroh či ovoce dle chuti J
Postup:
1. Ve středně velké míse rozšleháme dohromady: sýr ricotta, cukr, vejce a pomerančovou kůru. Mouka musí být rozšlehaná tak, aby bylo těsto správně husté pro přípravu palačinek.
2. Rozehřejeme řepkový olej ve velké teflonové pánvi na střední oheň. Přidejte zhruba ¼ šálku těsta na pánev pro každou palačinku (olej přilíváme dle potřeby). Smažíme, dokud palačinka nezhnědne, čili necháme ji smažit 4-5 minut na každé straně.
3. Pro odkapání palačinek od oleje, je prokládejte papírovými ubrousky.
4. Podávejte horké, dochucené marmeládou, tvarohem či ovocem.
Dobrou chuť !!!
Přeložila Ivča